Sloane’s and the Doi Tung Macadamia Pigs

Sloane’s has recently been working closely with the Mae Fah Luang Foundation advising them on a new Doi Tung project using a special breed of pig gifted to the foundation. The Chinese breed called a Meishan was then given to the hill tribes in the Chiang Rai area by the Mae Fah Luang Foundation and over the past few decades they have been raised in the hills of Northern Thailand.

สโลนส์ ได้ร่วมกับ มูลนิธิแม่ฟ้าหลวง เพื่อให้คำปรึกษาเกี่ยวกับโครงการใหม่ของดอยตุง โดยใช้หมูสายพันธุ์พิเศษ สายพันธุ์จีนที่เรียกว่าเหมยซานถูกมอบให้กับชาวเขาในพื้นที่จังหวัดเชียงรายภายใต้การดูแลของมูลนิธิแม่ฟ้าหลวง และในช่วงไม่กี่สิบปีที่ผ่านมาพวกเขาได้รับการเลี้ยงดูในเนินเขาทางภาคเหนือของประเทศไทย

As part of the foundation’s Doi Tung sustainability projects, the pigs have been raised on their permaculture farms, eating spare Macadamia and producing excellent compost which is then used for Doi Tung’s various products and to keep the Mae Fah Luang Gardens in Chiang Rai healthy. A great example of using the land to create healthy pigs, and using pigs to create healthy soil, sustainability at its best.

เป็นส่วนหนึ่งของโครงการเพื่อความยั่งยืนของดอยตุงโดยมีการเลี้ยงสุกรในฟาร์มเพาะเลี้ยงโดยใช้แมคคาเดเมียสำรองและผลิตปุ๋ยหมักที่ดีเยี่ยมซึ่งจะนำไปใช้เป็นผลิตภัณฑ์ต่างๆของดอยตุงและเพื่อให้สวนแม่ฟ้าหลวงเชียงรายมีสุขภาพที่ดี ตัวอย่างที่ดีของการใช้ที่ดินเพื่อสร้างสุกรที่มีสุขภาพดีและการใช้สุกรเพื่อสร้างดินที่แข็งแรงและยั่งยืน

 

Last year, Sloane’s was invited to advise on how to turn these special pigs into some high quality pork products alongside Chef’s Bo & Dylan (Bo.lan/ Err) and Chef Paolo (Appia/ Peppina). Having visited the farms and advised on the best way to turn their pigs into high quality pork, Sloane’s has now started to produce a range alongside Doi Tung using their pork, other Doi Tung products and ingredients grown by the hilltribes. 

เมื่อปีที่แล้ว สโลนส์ ได้รับเชิญให้มาแนะนำวิธีแปรรูปหมูพันธุ์พิเศษเหล่านี้ให้เป็นผลิตภัณฑ์เนื้อหมูคุณภาพสูงควบคู่ไปกับ เชฟโบว์ & เชฟดีแลน  (Bo.lan / Err) และ เชฟเปาโล  (Appia / Peppina)  จากการเยี่ยมชมฟาร์มและให้คำแนะนำเกี่ยวกับวิธีที่ดีที่สุดในการแปรรูปหมูของพวกเขาให้เป็นเนื้อหมูคุณภาพสูงขณะนี้ สโลนส์ ได้เริ่มผลิตอาหารประเภทต่างๆควบคู่ไปกับดอยตุงโดยใช้เนื้อหมูควบคู่ไปกับผลิตภัณฑ์และส่วนผสมอื่น ๆ ของดอยตุงที่ชาวเขาปลูก

 

Macadamia Flower Honey Ham – coming soon

Brined in Doi Tung Macadamia Flower honey for two weeks, then gently cooked and finished with a honey glaze.

แฮมหมักน้ำผึ้งจากดอกแมคคาเมีย

หมักในน้ำผึ้งดอกแมคคาเดเมียดอยตุงเป็นเวลา 2 สัปดาห์จากนั้นนำไปอบด้วยน้ำผึ้ง

 

Macadamia Mortadella

Our local version of the classic Italian slicing sausage. Traditionally made with pistachio, but our version is made using Doi Tung Macadamia nuts.

แมคคาเดเมียมอร์ตาเดลลา

มอร์ตาเดลล่าสไตล์อิตาเลียนคลาสสิกของเรา สูตรเดิมเราใช้ถั่วพิสตาชิโอ แต่เวอร์ชันใหม่ของเราทำโดยใช้ถั่วแมคคาเดเมียดอยตุง

Akha Signature Sausage by Bo.lan Grocery

A recipe created by Chef’s Bo & Dylan of Bo.lan/ Err using a selection of ingredients used by the Akha tribe’s that Doi Tung support. A great blend making it interesting Northern Thai style sausage.

ไส้กรอกอาข่า ซิกเนเจอร์โดย Bo.lan Grocery

สูตรอาหารที่สร้างสรรค์โดย เชฟโบว์ & เชฟดีแลน จากร้านโบ.ลาน และ เออ อาหารไทย โดยใช้ส่วนผสมที่คัดสรรโดยชนเผ่าอาข่าที่ดอยตุงสนับสนุน การผสมผสานที่ลงตัวทำให้ไส้กรอกสไตล์ไทยภาคเหนือมีความน่าสนใจ

 

Macadamia Flower Honey Sausage

A German-style sausage made with Doi Tung Macadamia Flower Honey, giving a sweet aroma.

ไส้กรอกผสมน้ำผึ้งจากดอกแมคคาเดเมีย

ไส้กรอกสไตล์เยอรมัน ซึ่งมีส่วนผสมของน้ำผึ้งจากดอกแมคคาเดเมียดอยตุงให้ความหอมหวาน

 

Alongside these, we have a selection of items aging in our curing fridges ready later  in the year, including Pancetta, Coppa, Lomo and Prosciutto and more. So some exciting items coming soon.

นอกจากนี้เรายังมีสินค้าอีกมามายที่พร้อมจะออกสู่ตลาดในปลายปีนี้ รวมไปถึง Pancetta, Coppa, Lomo และ Prosciutto  เตรียมพบกับสินค้าใหม่ๆได้เร็วๆนี้