What is HACCP?

HACCP คืออะไร

You may have seen this abbreviation at food companies or even restaurants. HACCP stands for Hazard Analysis and Critical Control Points and is an international food safety certification. It defines the requirements for effective control of food safety and shows consumers that a given company meets strict standards.

พวกคุณอาจจะเคยเห็นตัวย่อ HACCP ตามโรงงานผลิตอาหารหรือแม้กระทั่งในร้านอาหาร HACCP ย่อมาจาก Hazard Analysis and Critical Control Points คือระบบการจัดการคุณภาพด้านความปลอดภัย โดยเน้นการจัดการจุดที่ได้มีการวิเคราะห์แล้วว่าเป็นจุดที่สําคัญหรือวิกฤตในการควบคุมอันตรายไม่ให้ไปสู่ผู้บริโภค

 

HACCP stands for Hazard Analysis Critical Control Point

 

With food related scandals hitting the news on a worryingly frequent basis, people are increasingly concerned about food safety. Similarly, consumers are interested in how their food is produced. Therefore, more and more businesses are seeking the HACCP certification.

มีข่าว อื้อฉาวด้านความปลอดภัยมากมายที่มีผลกระทบกับผู้ผลิตหรือร้านอาหารบ่อยครั้งความปลอดภัยเป็นสิ่งนึงที่ผู้บริโภคมีความกังวล ดังนั้นธุรกิจร้านอาหารมากมายจึงมองการรับรองจาก HACCP

 

Having a HACCP certification is a sign of commitment to food safety and quality control

 

Quality and consistency

คุณภาพและความสม่ำเสมอ

Our production facility has a HACCP certification. Is shows we are committed to food safety and to delivering a consistent product to our customers. We have set up systems to control critical points in the production process. We analyse potential hazards and create systems to effectively control and map every product that comes through the facility. Likewise, we have established corrective actions if we identify any problems, and procedures to measure the effectiveness of our systems.

โรงงานผลิตของเรามีใบรับรอง HACCP  แสดงให้เห็นว่าเรามุ่งมั่นที่จะรักษาความปลอดภัยของอาหารและส่งมอบผลิตภัณฑ์ที่มีประสิทธิภาพเพื่อตอบสนองความต้องการของผู้บริโภค เรามีการจัดสรรทรัพยากรไปใช้ในอุตสาหกรรมที่ควรจะใช้ การกำหนดจุดควบคุมวิกฤตที่เหมาะสม ทำให้เราผลิตผลิตภัณฑ์ที่มีคุณภาพความปลอดภัยอย่างสม่ำเสมอ มีการศึกษาปัญหาและหาทางป้องกันแก้ไขไว้ล่วงหน้า เมื่อมีแนวโน้มว่าจะเกิดปัญหาในการผลิตก็จะทำให้แก้ไขได้อย่างทันท่วงที ช่วยลดการสูญเสียของผลิตภัณฑ์ทำให้สามารถดำเนินการอาหาร แต่ละตำรับ แต่ละรุ่น ได้อย่างราบรื่นตามเป้าหมายที่กำหนด

 

We have implemented various procedures to ensure consistency and food safety

 

As a result, we are one of the most trusted butchers in Bangkok. We are committed to high standards from the moment the raw materials enter our facility to the moment the finished product arrives at our customers’ doorstep. We supply hotels and restaurants that also follow strict food safety requirements. Similarly, individuals can make home-cooked meals knowing their ingredients are safe.

เป็นผลให้เราเป็นหนึ่งในผู้ประกอบการที่น่าเชื่อถือที่สุดในกรุงเทพ เรายึดมั่นในมาตรฐานระดับสูงตั้งแต่ช่วงเวลาที่วัตถุดิบเข้าสู่โรงงานจนถึงช่วงเวลาที่ผลิตภัณฑ์ส่งถึงลูกค้าของเรา ผู้บริโภคของเราเป็นผู้ได้รับประโยชน์สูงสุด เนื่องจากเรามีผลิตภัณฑ์อาหารที่มีความปลอดภัยให้ได้เลือกซื้อ

 

All of our staff are trained according to HACCP guidelines

 

Learn more

เรียนรู้เพิ่มเติม

If you would like to learn more about HACCP certification, this is a good starting point. Additionally, don’t be afraid to ask your commercial food manufacturer if they have HACCP. Getting certified is not easy, but if more consumers demand it, maybe more businesses will follow.

หากคุณต้องการเรียนรู้เพิ่มเติมเกี่ยวกับการรับรอง HACCP คลิกที่นี่ นอกจากนี้ท่านสามารถที่จะถามผู้ประกอบการว่าได้รับการรับรองจาก HACCP แล้วหรือไม่ หากผู้บริโภคมีความกังวลในเรื่องความปลอดภัยมากขึ้น เป็นไปได้ว่าในอนาคตอาจจะมีร้านอาหารหรือสถานประกอบการที่ได้รับการรับรองจาก HACCP เพิ่มมากขึ้นก็เป็นได้

 

Team Sloane’s