Corned beef is supposed to be crumbly and nearly impossible to slice

ความแตกต่างระหว่าง pastrami เนื้อวัวกับ corned beef (เนื้อหมักเค็ม)

Do you get your corned beef and your pastrami mixed up? Understandably so. To the naked eye, they look very similar, and they even share some preparation methods. But the taste is different. Read here why.

ถ้าหากคุณเป็นที่ชอบทานเนื้อ ทราบหรือไม่ว่า corned beef และ pastrami มีความแตกต่างกัน ถ้าหากมองด้วยตาเปล่า เนื้อทั้ง 2 ประเภทจะมีความคล้ายคลึงกัน และวิธีการเตรียมการก็ยังเหมือนกันอีกด้วย แต่ไม่ว่าพวกเขาจะคล้ายกันมากเท่าไร ต่างก็มีความแตกต่างทางรสชาติ

 

The cut

Both our pastrami and our corned beef come from Thai Angus cow. However, the pastrami is brisket and corned beef come from the hind of the cow. Both cuts have generously marbling to add flavour. The difference between corned beef and pastrami cuts is the marbling. Brisket tends to have a layer of fat at the top and leaner meat through. In comparison, the hind that we use for corned beef has more marbling throughout.

เนื้อทั้งคู่ล้วนเป็นเนื้อที่มาจาก โคไทยแองกัส อย่างไรก็ตามเราจะใช้เนื้อส่วนต้นขาด้านหน้าในการทำ pastrami และส่วนขาหลังในการทำ corned beef หรือเนื้อหมักเค็ม
ความแตกต่างของเนื้อทั้งสองอย่างนี้คือ ปริมาณไขมันที่แทรกอยู่ในกล้ามเนื้อ Brisket หรือ เนื้อส่วนต้นขาหน้าจะมีชั้นไขมันที่ด้านบนและเป็นเนื้อไม่ติดมัน หาก เปรียบเทียบกับ corned beef นั้น เนื้อหมักเค็มจะมีชั้นไขมันระหว่างกล้ามเนื้อที่มากกว่า

 

Pastrami comes from beef brisket
Pastrami comes from beef brisket

The preparation

We brine both our corned beef and our pastrami for several weeks in a mixture of honey and spices (different spices for the two cuts). Furthermore, we turn the cuts every day to make sure the curing is even. Following that, we roll the pastrami in a spice mix of black pepper and coriander seeds before it goes into the smoker for 8-9 hours. We use hickory wood for the best flavour.

เราจะนำเนื้อทั้งสองชนิดไปหมักในน้ำเค็ม เป็นเวลาหลายสัปดาห์ในส่วนผสมของน้ำผึ้งและเครื่องเทศ (ใช้เครื่องเทศที่ต่างกันในแต่ละส่วน) มากไปกว่านั้นเราจะมีการตรวจเช็คเนื้อทุกวันเพื่อความสม่ำเสมอของการหมักเพื่อสร้าง Pastrami คุณจะต้องเคลือบมันด้วยพริกไทยและเมล็ดผักชี ก่อนที่จะนำไปรมควันด้วยไม้ชนิดหนึ่งเป็นเวลา 8-9 ชั่วโมงเพื่อให้ได้รสชาติที่ดีที่สุด

In contrast, we do no smoke corned beef. Following brining, we gently poach the corned beef to create a crumbly, flavourful result. The preparation method means the corned beef is nearly impossible to slice.

ในทางกลับกัน เราจะไม่รมควัน corned beef หากแต่หลังจากการแช่น้ำเกลือนั้น เราจะค่อยๆอบ เพื่อให้ได้เนื้อที่มีความร่วน และรสชาติที่กลมกล่อม วิธีการเตรียมการเช่นนี้จะทำให้เนื้อนั้นยากที่จะสามารถหั่นได้

 

Corned beef is supposed to be crumbly and nearly impossible to slice
Corned beef is supposed to be crumbly and nearly impossible to slice

 

The usage

While we think both work well for sandwiches and to add to a cold cuts table, there are difference between them when it comes to usage. The traditional Reuben sandwich typically asks for corned beef. In the US, corned beef and cabbage is commonly eaten on St. Patrick’s Day, although it’s not a tradition in Ireland. In contrast, the famous rye bread sandwiches served in New York delis typically come with pastrami.

เนื้อทั้งสองประเภทนี้เหมาะแก่การนำไปทานคู่กับแซนวิช แต่ถึงจะคล้ายกันอย่างไรก็ยังคงมีความต่าง แซนวิชแบบดั้งเดิมของอเมริกัน (Reuben sandwich) จะถูกเสิร์ฟโดยใช้ corned beef เป็นหลัก
ในประเทศสหรัฐอเมริกาในวัน St. Patrick ประเพณีของชาวไอร์แลนด์ ผู้คนมักจะรับประทาน corned beef และกะหล่ำปลีในวันดังกล่าว ถึงแม้ว่าจะไม่ใช่ประเพณีในไอร์แลนด์ก็ตาม
ในทางกลับกัน แซนวิชชื่อดังในนิวยอร์คอย่าง rye bread sandwiches จะถูกเสิร์ฟด้วยเนื้อ pastrami.

Corned beef anyone?
Corned beef anyone?

 

Still confused? Order here and here and taste the difference for yourself!